Мереф'янська територіальна громада

Харківська область, Харківський район

23.07.2024 16:43

Щомісячна адресна грошова допомога дітям загиблих (померлих) захисників і захисниць України

default-for-import.jpg

Інформуємо, що на виконання комплексної Програми підтримки захисників і захисників України та членів їхніх сімей в Харківській області на 2024-2028 роки на засіданні ХХІІІ сесії VІІІ скликання Харківської обласної ради 21.05.2024 затверджено Порядок використання коштів обласного бюджету на виплату щомісячної адресної грошової допомоги дітям загиблих (померлих) захисників і захисниць України.

Цей порядок визначає механізм виплати щомісячної адресної грошової допомоги дітям загиблих (померлих) захисників і захисниць України, які були зареєстровані на момент смерті в Мереф’янській міській територіальній громаді, у розмірі 8000 гр. до досягнення дитиною 18 років.

Для отримання такої допомоги необхідно звернутися до Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Мереф’янської міської ради за адресою: м. Мерефа, вул. Культури, буд. 2 Б, тел. (057) 748 45 45.

До особистої заяви необхідно додати засвідчені в установленому чинним законодавством порядку копії таких документів:

  • заява законного представника дитини або дитини, яка досягла 14 років;
  • паспорт громадянина України (всіх заповнених сторінок) заявника (при наданні копії ІD-паспорта (лицьового та зворотного боку);
  • свідоцтва про народження дитини;
  • посвідчення члена сім’ї загиблого захисника чи захисниці України;
  • рішення органу опіки та піклування (за необхідності);
  • довідки про відкриття поточного рахунку в Уповноваженому банку (відповідно до Порядку проведення конкурсного відбору банків, через які здійснюється виплата пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.09.2001 № 1231).
12196cb1-d0d9-4bdd-93ff-ef92ca6b0b52.jpeg