Мереф'янська територіальна громада

Харківська область, Харківський район

18.10.2024 08:39

У Мереф’янській громаді відбулась Стратегічна сесія

1541ba06-3d4d-4af3-8d0e-e7f43585cb55.jpg

💡16 жовтня у Мереф’янській громаді відбулася Стратегічна сесія – обов’язковий публічний захід громадського обговорення з формування завдання на розроблення Комплексного плану просторового розвитку території Мереф’янської міської територіальної громади Харківського району Харківської області, метою проведення якого є визначення перспективи розвитку громади.

💡 До учасників Стратегічної сесії з вітальними словами звернулися: Мереф’янський міський голова Веніамін Сітов, представниця Програми USAID DOBRE Віра Козіна, представниця підрядної організації ТОВ «БломІнфо-Юкрейн» Дар’я Баликіна, яка модерувала захід.

💡 Завершальна стадія підготовчого етапу з розробки Комплексного плану просторового розвитку включала збір пропозицій від усіх зацікавлених фізичних та юридичних осіб, що мешкають чи здійснюють свою діяльність на території громади, щодо просторового розвитку нашої громади як у короткостроковій, так і у довгостроковій перспективі. Загалом від громадськості надійшло 338 пропозицій, які були об’єднані за тематичними напрямками для обговорення на Стратегічній сесії:

✔ житлова та громадська забудова, благоустрій територій, розвиток інженерної інфраструктури та безпека життєдіяльності;

✔ розвиток транспортної мобільності та придорожнього сервісу;

✔ обслуговування населення (соціальна інфраструктура) та формування громадських просторів;

✔ промислова та логістична забудова територій, сільське господарство, лісове господарство;

✔ охорона довкілля та раціональне використання земельних ресурсів;

✔ збереження історико-культурної спадщини та розвиток рекреації і туризму.

💡 Враховуючи кількість осіб, які проживають на території громади, кількість населених пунктів, які входять до складу територіальної громади, зважаючи на необхідність максимального представлення інтересів усіх адміністративно-територіальних одиниць для обговорення тематичних напрямків на Стратегічній сесії, Робочою групою з розроблення Комплексного плану просторового розвитку було визначено 62 особи, які були запрошені на Стратегічну сесію.

💡 Учасники заходу працювали у форматі «Світового кафе», за шести столами, за кожним з яких відбувалося обговорення пропозицій від громадськості згідно визначених шести тематичних напрямків. За кожним столом був закріплений модератор, який, по завершенню роботи в групах, презентував напрацювання.

💡В подальшому Робоча група узагальнить напрацювання Стратегічної сесії у вигляді Протоколу, який буде розміщено на офіційному сайті Мереф’янської міської ради, з забезпеченням можливості коментування протягом не менш як 10 робочих днів.

✅ Комплексний план просторового розвитку Мереф’янської громади розробляється за кошти та за підтримки міжнародного партнера, залученого міською радою – Програмою USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), та не передбачає витрачання фінансових ресурсів нашої громади.

443f2b3f-02ae-46c7-9215-c116e2706cc8.jpg ed83cea2-3e00-4bcd-a592-ee6a9d331cf9.jpg 046cd06e-6282-458c-ab81-64169f6f0cd6.jpg e58b281b-617d-420c-a929-8f0fc442686b.jpg