Мереф'янська територіальна громада

Харківська область, Харківський район

23.05.2022 14:14

100 лілій в 100 громад заради Перемоги!

default-for-import.jpg

100 лілій в 100 громад заради Перемоги!

Таку акцію ініціювала газета Сільський вісник у партнерстві з Асоціацією сільських, селищних та об’єднаних громад України за підтримки CIB Holland B. V.

🌺Сьогодні 100 лілій були висаджені і в нашій Мереф’янській громаді.

👉До нас, мереф’ян, долучились і мешканки, які зараз знайшли прихисток в нашій громаді, так, пані Марина Гунько приїхала до нас із Дергачів, в своєму місті вона є депутаткою міської ради, волонтеркою, а зараз залюбки доєдналась до акції. Пані Світлана Рябоконь із Херсонщини – війна її застала в Харкові, а зараз вона проживає разом із донькою у нас в Мерефі.

Чому лілія❓

🔰Лілія квітка миру, квітка перемоги вже кілька тисячоліть для людства слугує символом незламності, свободи, надії. Малюнки лілій зустрічаються ще серед ієрогліфічних написів, позначаючи швидкоплинність життя, свободу та надію. Ще у древньому Римі їх вирощували біля храмів , широко використовували на церемонія і квіткових святах, згадуючи богиню весни Флору.

🔰В Україні біла лілія здавна символізувала чистоту та невинність. З цією квіткою пов’язані біблійні легенди, коли архангел Гавриїл з’явився до діви Марії в день святого Благовіщення з білими ліліями в руках, щоб пророкувати народження Христа.

🔰Починаючи з ХIV століття зображення лілій зустрічається у роботах художників, скульпторів в країнах Європи.

👆Сьогодні лілія набуде нового свого історичного значення. Різнокольорові лілії, як символи різних народів, які в Україні борються за незалежність з російськими загарбниками. Увесь світ приєднався до визвольної боротьби України. Добровольці з Польщі, Грузії, Білорусії, Франції та інших країн стали пліч о пліч з Українцями, які гинуть та мужньо стоять проти окупантів.

Громади в тилу тримають свій фронт, підтримуючи збройні сили.

🙏Тисячі машин гуманітарної допомоги, їжа виготовлена власноруч, одяг взуття, все що потрібно воїнам їде на фронт в різні гарячі точки. ЗСУ знають, що рідні їх підтримують та моляться за їх повернення, а проведена акція додасть сил для НАШОЇ ПЕРЕМОГИ! 🇺🇦

628b6c91b00a3.jpg 628b6c91cb1d1.jpg 628b6c921954f.jpg 628b6c92657fc.jpg 628b6c9285f1b.jpg