Мереф'янська територіальна громада

Харківська область, Харківський район

04.03.2024 15:19

Діяльність Молодіжної ради протягом 2023 року

default-for-import.jpg

🤩25 березня 2023 року розпочало свою діяльність ІІІ скликання Молодіжної ради нашої громади. Наразі діючою головою Молодіжної ради є БОРОВИК Альона, вона і розповіла нам про діяльність ради у 2023 році.

🔰Структура Молодіжної ради

На сьогодні молодіжна рада налічує 22 особи та функціонують три комітети: екологія та освіта, проєктний менеджмент, культура та спорт.

🔰Навчання для членів Молодіжної ради

Протягом року члени Молодіжної ради відвідували форуми та заходи, що були організовані Харківським обласним центром молоді. Також ряд тренінгів для членкинь та членів ради були проведені фахівчинею відділу Міжнародних відносин а проєктно-інвестиційної діяльності Мереф’янської міської ради - Дар’єю ФУРСОВОЮ.

🔰Діяльність Молодіжної ради у 2023 році

ІІІ каденція молодіжної ради почала свою діяльність у квітні 2023 року. За 2023 рік Молодіжна рада брала участь у Всеукраїнській БУР толоці. Молоддю було прибрано прибережну частину річки Мерефа. Очищено річку від пустих бляшанок, територію біля річки прибрано від рослинного сміття та ТПВ. Було зібрано 15 мішків сміття.

Влітку активна молодь долучилась до збору пластикових кришок разом з волонтерським центром «Добрі справи», які були передані на переробку, а за виручені кошти був придбаний БПЛА для ЗСУ.

Також молодіжна рада долучилась до збору речей для евакуйованих людей та тварин з Херсонської області.

«Особливу увагу хочу приділити заходу, який ми організували до Різдва Христового. 25 грудня члени Молодіжної ради Вертепом пройшлись вулицями громади, привітали мешканців та нагадали про традиції українського народу. Це був новий досвід акторської гри для кожного з нас. Ми зібрали 3 506 грн., які перерахували на допомогу ЗСУ», - зазначає Альона БОРОВИК.

Одна з членкинь молодіжної ради Вероніка МАЛЬЦЕВА взяла участь у проєкті Мереф'янського медичного ліцею "Сторителінг "Вулицями Мерефи", де розповіла про декомунізацію вулиць, а саме перейменування вулиці «Щорса» на вулиць «Вишетравської». (прим. Ознайомитись з цим проєктом можна на сторінках у соціальних мережах Мереф’янського медичного ліцею).

🔰Взаємодія з владою

У своїй діяльності Молодіжна рада, як консультативно-дорадчий орган, просто зобов’язана співпрацювати з органами місцевого самоврядування. Ми відвідуємо засідання сесій, співпрацюємо з депутатами, звертаємося до відділів міської ради, коли потрібна допомога у наших ініціативах та проєктах. Наприкінці 2023 року нами було внесено свої пропозиції до Комплексної програми сприяння становленню і розвитку молоді на 2024-2025 роки – ця програма була затверджена на сесії міської ради у листопаді.

🔰Труднощі у діяльності Молодіжної ради

Найбільші труднощі – це організація безпечної діяльності Молодіжної ради в умовах повномасштабної війни. Найбільша проблема, це те, що активні молоді люди виїжджають з нашого регіону.

🔰Робота в Молодіжній раді здійснюється на громадських засадах. Що мотивує членів ради розвивати молодіжну політику?

«Напевно, ми та молодь, що хоче щось змінити на краще у Мереф'янській громаді. Заохочувати молодь культурно розвиватись, організовувати корисне дозвілля дітей, підлітків, брати участь у прийнятті рішень. Ми хочемо аби нас чули. І це неабияк мотивує. Уся наша робота дає нам дуже корисний досвід.» - зауважила голова ради.

🔰Плани щодо розвитку молодіжної політики у громаді

Молодіжна рада планує продовжувати організовувати різні навчальні заходи для дітей, підлітків та молоді, займатися волонтерськими ініціативами та приділяти велику увагу проблемам, які турбують молодь нашої громади.

5.png 6.png 7.png photo_2024-03-04_14-00-11.jpg