Мереф'янська територіальна громада

Харківська область, Харківський район

23.05.2024 13:02

ДЕРЖАВНА ПІДТРИМКА СІЛЬХОЗВИРОБНИКІВ У 2024 РОЦІ

default-for-import.jpg

У 2024 році передбачені дотації та субсидії на землі сільськогосподарського призначення, поголів’я корів та маточне поголів’я овець та кіз.   

Право на отримання підтримки мають фізичні особи, фізичні особи – підприємці,  юридичні особи (далі – отримувачі дотації).

Фінансова підтримка надається за наступними напрямками у розмірі:

  1. На одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення для провадження сільськогосподарської діяльності - 4000 гривень за гектар. Отримувач повинен мати у власності та/або користуванні від 1 до 120 двадцяти гектарів земель сільськогосподарського призначення.

У разі коли земельна ділянка, що перебуває у власності/оренді суб’єкта господарювання, передана ним у користування іншій особі на підставі договору оренди чи суборенди, право на отримання бюджетних коштів на один гектар земель сільськогосподарського призначення має лише орендар/суборендар.

  1. Для утримання корів усіх напрямів продуктивності - 7000 гривень за голову (далі - дотація на корів). Отримувач повинен мати у власності від 3 до 100 голів корів.
  2. Для утримання маточного поголів’я кіз та/або овець - 2000 гривень за голову (далі - дотація на овець та кіз). Отримувач повинен мати у власності від 5 до 500 голів маточного поголів’я кіз та/або овець.

 

Для більш детальної інформації рекомендуємо ознайомитись з постановою КМУ від 16.08.2022 № 918 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції» (із останніми актуальними змінами, внесеними постановою від 15.03.2024 № 300).

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ, що кошти, які нараховуються одержувачам - є цільовими! Вони надаються для покриття понесених отримувачами витрат на проведення польових робіт, оплату спожитої електроенергії та ветеринарних послуг, придбання паливно-мастильних матеріалів, засобів захисту рослин, ветеринарних препаратів, кормів, насіння, добрив, утримання корів, маточного поголів’я овець та/або кіз. Ураховуючи зазначене, при їх використанні необхідно отримувати відповідні підтвердні документи (чеки, квитанції, акти чи договори виконаних робіт тощо) та зберігати їх до 2026 року! При чому - кошти необхідно використовувати виключно на витрати для тих об’єктів, на які вони нараховані.

Для отримання можливості скористатися фінансовою підтримкою суб’єкт господарювання повинен бути зареєстрований (зареєструватись зараз) у Державному аграрному реєстрі. Для цього необхідно зайти на сайт Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Додаткову інформацію та пояснення можна отримати в відділі соціально – економічного розвитку Мереф’янської міської ради (м. Мерефа, вул. Дніпровська, 213. Кабінет 11).

 

258f7c0101fd433319ff6dffb17bf0af.jpg