Мереф'янська територіальна громада

Харківська область, Харківський район

17.10.2024 16:38

Зустріч українських членів Європейської асоціації місцевої демократії ALDA

d006f36a-8ae4-4aa2-8b77-f1c3c7d4717c.jpg

✅ 17 жовтня, у місті Києві, відбулася Асамблея Європейської Асоціації місцевої демократії ALDA - European Association for Local Democracy, у якій взяв участь Мереф’янский міський голова Веніамін Сітов.

🤝 Зустріч об’єднала українські громади, які є членами ALDA, та ключових партнерів, які активно підтримують місцеву демократію та відновлення України. Серед учасників заходу – Генеральний секретар ALDA Антонелла Вальморбіда, представник ALDA в Україні Христина Кварцяна, виконавчий директор Всеукраїнської Асоціації об’єднаних територіальних громад Тарас Добрівський.

🇺🇦🇪🇺 Проведення Асамблеї стало чудовою нагодою для обговорення проєктів з відновлення та розвитку, децентралізованої співпраці між Україною та Європейським Союзом, а також роботи ALDA в Україні. Це вже друга зустріч українських членів ALDA цього року, після успішного заходу в березні 2024 року. З того часу українська мережа ALDA розширилася до 28 членів.

✅ Водночас на зустрічі були спільно визначені ключові теми для майбутньої Конференції з відновлення України, яка орієнтована на членів та партнерів ALDA в Україні, а також на зацікавлені сторони, що представляють міжнародні інституції, залучені до співпраці між ЄС та Україною.

ℹ️ До відома: У 2024 році Мереф’янська міська територіальна громада доєдналася до потужної спільноти — Європейської Асоціації місцевої демократії ALDA та стала частиною глобального альянсу місцевих і регіональних органів влади та представників громадянського суспільства, які працюють разом із підходом участі для стійких, інклюзивних та сталих громад.

6066f01b-d62a-4d43-ad94-406a7ae107d4.jpg