Мереф'янська територіальна громада

Харківська область, Харківський район

30.05.2022 15:07

Шановні мешканці та гості громади - не ігноруйте сирени.

default-for-import.jpg

Шановні мешканці та гості громади - не ігноруйте сирени.

📢Які бувають види сирен

Попереджувальна сирена — постійний рівномірний звук загальною тривалістю 3-5 хвилин.

📢Чому часто звучать сирени?

Сигнал "Повітряна тривога" вмикають, якщо якийсь засіб повітряного нападу (літак, ракета) уже випущений у бік області або громади. Завчасно виявляють це фахівці. Ніхто не знає, чи спрацює ППО, чи зіб'ють цю ракету, але якщо навіть і зіб'ють, то немає гарантії, що уламки не впадуть на ваш будинок. Тому сирени звучать щоразу, коли з’являється небезпека, і важливо під їхні звуки бігти в укриття або сховатися в надійному місці у квартирі.

📢Чому сирени іноді звучать, але нічого не відбувається?

Повітряна тривога оголошується, коли сили ППО сповіщають про рух ворожих літаків у напрямку області або є підтвердження запуску балістичних ракет. Точне місце, куди може влучити ракета чи який населений пункт атакує літак, одразу визначити важко, тому сирени вмикають щоразу, як з’являється загроза.

📢Чому сирени іноді не спрацьовують?

Сирени можуть не спрацьовувати через застарілу систему, а відновлення їх почалося нещодавно. А ще «тривога» може не спрацювати через некоректні розвідувальні дані. Не завжди можна передбачити рух літаків чи ракет. Ракети інколи складніше відслідкувати, ніж літаки. Усе залежить від дальності, з якої вони злітали.