Мереф'янська територіальна громада

Харківська область, Харківський район

09.12.2022 14:14

Операція «Новорічна ялинка»

default-for-import.jpg

З метою посилення державного контролю за охороною лісів від незаконних рубок зелених насаджень, а також дотримання вимог природоохоронного законодавства при заготівлі і реалізації хвойних насаджень, Державна екологічна інспекція в Харківській області спільно з Харківським обласним управлінням лісового та мисливського господарства та поліцією області в передноворічний період, щорічно, проводить операцію «Новорічна ялинка».

🎄Державна екологічна інспекція здійснить рейдові виїзди з метою здійснення контролю за перевезенням, заготівлею та реалізацією хвойних насаджень, запобігання незаконних рубок, у першу чергу на територіях селекційних плантацій та ділянок особливо цінних хвойних порід, а також лісових масивів, які примикають до населених пунктів, та об’єктах природно-заповідного фонду.

🌲Заходи з виявлення правопорушників проводитимуться в місцях продажу новорічних дерев. Підприємці, які здійснюють транспортування і продаж новорічних дерев, повинні мати при собі накладну з лісництва, товарно-транспортну накладну, сертифікат радіаційного обстеження дерев, дозвіл на торгівлю з мокрою печаткою, а на зрізі кожного дерева повинен бути електронний чип зі штрих-кодом лісового господарства, де його виростили.

☝️Також нагадуємо, що згідно з рішенням Харківської обласної військової адміністрації місцевому населенню ліс не можна відвідувати.

 

Відділ соціально-економічного розвитку

639326c4336a1.jpg