Мереф'янська територіальна громада

Харківська область, Харківський район

05.06.2023 16:32

У кожної дитини має бути родина!

default-for-import.jpg

Днями, співробітники Служби у справах дітей та сім’ї Мереф’янської міської ради провели інформаційний захід зі співробітниками ДІЯ. Центр Мереф’янської громади та працівником Мереф’янського сектору Харківської філії Харківського обласного центру зайнятості.

Під час зустрічі були обговорені питання співпраці у рамках пошуку кандидатів у патронатні вихователі серед громадян, що звертаються у пошуках роботи, вибудовано стратегію інформування відвідувачів ДІЯ. Центр Мереф’янської громади.

Нагадуємо, що патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

🔰Хто такий патронатний вихователь?

Патронатний вихователь – особа, яка на професійній основі здійснює догляд, виховання і розвиток дитини/дітей, влаштованої/них в її сім’ю.

До сім’ї патронатного вихователя можуть бути влаштовані діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, що негативно впливають чи можуть вплинути на їх життя, здоров’я та розвиток. Строк перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя не повинен перевищувати 3 місяці. В особливих випадках за рішенням органу опіки та піклування термін перебування під патронатом може бути подовжений не більше як до 6 місяців.

🔰Хто може стати кандидатом у патронатні вихователі ?

Особа, яка виявила бажання виконувати обов’язки патронатного вихователя на професійній основі, а також має:

- повнолітнього члена сім’ї чи повнолітню особу, що проживає на одній житловій площі з кандидатом у патронатні вихователі, який готовий бути його добровільним помічником та разом пройти навчання;

- належні житлово-побутові умови за місцем свого фактичного проживання, у тому числі наявність окремої кімнати та побутових зручностей.

Кандидат у патронатні вихователі має подати до служби у справах дітей за місцем фактичного проживання відповідний пакет документів та, разом з повнолітнім членом своєї сім’ї, що братиме участь у наданні послуги патронату над дитиною, пройти обов’язкове навчання за програмою, затвердженою Мінсоцполітики.

🔰Які виплати отримує патронатний вихователь?

Патронатні вихователі отримують грошове забезпечення (у розмірі 5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць) та соціальну допомогу на кожну влаштовану в сім’ю патронатного вихователя дитину (у розмірі 2.5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць, для дітей з інвалідністю – 3.5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць).

Запрошуємо до співпраці усі небайдужі родини, які готові поділитися сімейним теплом з дітьми, що мають ризик залишитися без батьківського піклування та потребують тимчасової підтримки.

❗️Більш детальну інформацію про послугу патронату над дитиною Ви зможете отримати, звернувшись до Служби у справах дітей та сім’ї Мереф’янської міської ради за адресою: м. Мерефа, вул. Дніпровська, 213, або до КУ «Мереф’янський центр надання соціальних послуг» за адресою: м. Мерефа, вул. Дніпровська, 248/1 (057) 341-55-20.

photo_2023-06-05_16-22-48-(2).jpg photo_2023-06-05_16-22-48-(3).jpg photo_2023-06-05_16-22-48.jpg