Мереф'янська територіальна громада

Харківська область, Харківський район

19.06.2023 16:14

Європейські дні сталої енергії у Мереф’янскій громаді! Як доєднатися?

default-for-import.jpg

Європейські дні сталої енергії у Мереф’янскій громаді! Як доєднатися? 

🔆 20 червня
Флешмоб «Велосипедом на роботу»

Запрошуємо мешканців Мереф’янської громади, працівників підприємств та установ доєднатися до акції та на один день обрати для себе екологічний вид транспорту – велосипед.
❗️Перші 25 учасників, які зареєструються за посиланням – https://docs.google.com/forms/d/1SqViHINLgmBdQAXzhMRD41_XoUPX2DHF18hpYtM_ZOE/edit отримають фірмові сувеніри у вигляді еко-торбинок, пляшок та парасольок. 
Просимо публікувати у соц. мережах Instagram, Facebook світлини та відео з вашої велоподорожі з хештегами #велосипедомнароботу #мереф'янськагромада #дніенергії #EUSEW23

🔆 21 червня 
Встановлення станції спостереження радіаційного фону URADMonitor Model A3 у Мереф’янській міській раді

Громадська організація SaveDnipro, у межах спільної діяльності з міжнародною організацією uRADMonitor, що займається виробництвом приладів автоматичного моніторингу довкілля, реалізує спільний проєкт із запровадження громадського моніторингу радіаційного фону в Україні. До проєкту доєдналася Мереф’янська громада.
Дані моніторингу будуть доступні для усіх охочих на карті радіаційного фону системи Saveecobot та на мапі контролю радіаційного стану офіційного ресурсу Міндовкілля - ЕкоЗагроза.

🔆 22 червня
«Еко_кіно вечір з Motion space»

У молодіжному центрі, що на базі Мереф’янської міської центральної бібліотеки, відбудеться вечір короткого метру. Тематика – екологічна ситуація у світі та візія майбутнього. Опісля відбудеться дискусія та обговорення. Початок о 15:00

ℹ️ Дні сталої енергії проводяться по всьому світу, пропагуючи чисту енергію й енергоефективність і надихаючи на зміни поведінки та інновації в цій галузі. Дні сталої енергії є ключовим компонентом Європейського тижня сталої енергії – щорічної події, присвяченої відновлюваним джерелам енергії та ефективному енерговикористанню в Європі, яка відбудеться 20-22 червня цього року. 
Мереф'янська міська рада з 2016 року є підписантом Угоди мерів - загальної ініціативи Європейського Союзу за участю місцевих і регіональних органів влади, які беруть на себе добровільні зобов’язання підвищити енергоефективність та використання відновлювальних джерел енергії на своїх територіях.

photo_2023-06-19_13-17-41.jpg