Мереф'янська територіальна громада

Харківська область, Харківський район

01.08.2023 10:19

Безпека на залізничних переїздах!

default-for-import.jpg

 Залізничний переїзд - одне із самих небезпечних місць для автотранспорту.

 З початку 2023 року на залізничних переїздах акціонерного товариства «Українська залізниця» допущено 28 дорожньо-транспортних пригод, за аналогічний період 2022 року допущено 33 випадки, усі випадки ДТП трапились з вини водіїв транспортних засобів. За перше півріччя 2023 року в результаті ДТП на переїздах було травмовано дві особи. А тільки за два дні                  12 та 14 липня 2023 року в результаті ДТП на залізничних переїздах загинуло шість осіб, а саме:

12.07.2023 о 20 год. 55 хвил. на регульованому переїзді 137 км ПК6 (без чергового працівника) перегону Муравійка – ім. Бориса Олійника регіональної філії  «Південно-Західна залізниця» при справно працюючій переїзній сигналізації сталося зіткнення поїзда №6312 Чернігів-Ніжин з автомобілем «Volkswagen PASSAT» в результаті смертельно травмовано чотири особи.

14.07.2023 о 23 год. 10 хвил. на регульованому переїзді 121 км ПК4                      (ІІІ категорії, без чергового працівника) перегону Кулевча-Кантемир регіональної філії «Одеська залізниця», при справно працюючій переїзній сигналізації, сталося зіткнення поїзда №4852 з вантажним автомобілем, евакуатор з завантаженим автомобілем, водій якого перед переїздом обігнав автомобіль, що стояв для пропуску поїзда, та виїхав на переїзд. У наслідок зіткнення смертельно травмовано дві особи.

Шановні водії! Не забувайте, що залізничні колії можливо пересікати лише по залізничним переїздам, при цьому заборонено виїжджати на переїзд з охороною при закритому або починаючому зачинятися шлагбаумі (незалежно від сигналу світлофора), при забороненому сигналі світлофора (незалежно від положення шлагбаума), або забороняючому сигналі світлофорної сигналізації на залізничних переїздах без охорони.

Забороняється також в`їзд автотранспорта на залізничний переїзд, якщо за ним утворився затор і це може привести до вимушеної зупинки на переїзді.

На більшій частині переїдів встановлені шлагбауми, що перекривають   2/3 проїжджої частини або же усю проїжджу частину. Виїзд на зустрічну полосу та спроби пересікання переїзду по смузі зустрічного руху небезпечні та заборонені Правилами дорожнього руху.

Дотримання  правил, що регулюють проїзд залізничних переїздів, є залогом безпеки водіїв та пасажирів, так як ставка в змаганнях на швидкість з локомотивом – ваше життя.

Водії! Будьте уважні та обережні на залізничних переїздах та поблизу залізниці. Не ризикуйте своїм та чужим життям!