Мереф'янська територіальна громада

Харківська область, Харківський район

18.08.2023 14:42

Увага! Громадське обговорення

default-for-import.jpg

Увага! Громадське обговорення

Інформаційне повідомлення

про проведення  громадського обговорення проектів рішень Мереф’янської міської ради щодо перепрофілювання  (зміни типу) та реорганізацію закладів освіти Мереф’янської міської територіальної громади

 

  1. Найменування організатора громадського обговорення – Мереф’янська міська рада.
  2. Питання, винесені на громадське обговорення: проекти рішень Мереф’янської міської ради щодо перепрофілювання (зміни типу) та реорганізацію закладів освіти Мереф’янської міської територіальної громади, а саме:
  • Про перепрофілювання (зміну типу) КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «МЕРЕФ’ЯНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ №7» МЕРЕФ’ЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ  та затвердження Статуту закладу в новій редакції;
  • Про перепрофілювання (зміну типу) КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «УТКІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ» МЕРЕФ’ЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ  та затвердження Статуту закладу в новій редакції;
  • Про реорганізацію КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ «ЯКОВЛІВСЬКИЙ ДИТЯЧИЙ САДОК» МЕРЕФ’ЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ шляхом приєднання до КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ЯКОВЛІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ» МЕРЕФ’ЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ, перепрофілювання (зміну типу) КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ЯКОВЛІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ» МЕРЕФ’ЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ та затвердження Статуту закладу в новій редакції.
  1. Мета:

Врахування думки жителів Мереф’янської міської територіальної громади щодо перепрофілювання (зміни типу) та реорганізації закладів освіти громади з метою приведення освітньої мережі у відповідність до вимог чинного законодавства, підвищення якості освіти, економічної ефективності функціонування закладів освіти, раціонального використання фінансових та інших ресурсів.

  1. Соціальні групи населення, на які поширюватиметься дія документів - жителі  Мереф’янської міської територіальної громади, зокрема жителі селища Селекційне, Утківка, села Яковлівка.
  2. Обгрунтування:  

Забезпечення рівного доступу до якісної освіти є одним із пріоритетних напрямів реалізації державної освітньої політики. Головне у закладі освіти – це якість знань, рівень підготовки учнів, вміння набувати навиків спілкування, мати можливість повноцінного розвитку своїх здібностей та творчої майстерності. І тільки у конкурентному учнівському середовищі у дітей є мотивація до кращих результатів у навчанні.

У грудні 2016 року розпорядженням Кабінету Міністрів України схвалена Концепція реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» на період до 2029 року, у вересні 2017 року було прийнято Закон України ″Про освіту″,  у січні 2020 року – Закон України ″Про повну загальну середню освіту″, нормами яких передбачено докорінне реформування системи освіти України в цілому і кожної громади зокрема.

Перш за все реформа освіти в Україні передбачає створення належної мережі шкіл, яка має забезпечити підвищення якості, приведення до законодавчих вимог структури мережі закладів загальної середньої освіти, забезпечення кожній дитині рівного доступу до якісної освіти, економічних і соціальних гарантій для професійної самореалізації педагогічних працівників, розвитку матеріально-технічної бази закладів, підвищення економічної ефективності функціонування закладів освіти.

Мережа закладів загальної освіти Мереф’янської громади включає 9 шкіл в яких навчається 3765 учнів. Проте розподіл учні по школах досить не однаковий.

Більш детально на сайті Мереф'янської громади