Мереф'янська територіальна громада

Харківська область, Харківський район

28.08.2023 15:36

В Україні розпочинається навчання помічників ветеранів

default-for-import.jpg

З метою соціального захисту ветеранів війни Мінсоцполітики працює над формуванням системи соціальної підтримки військовослужбовця та його сім’ї на всіх етапах несення військової служби, що є наскрізним елементом у забезпеченні подальшого якісного соціального відновлення та повернення до цивільного життя у ролі ветерана.

Значну роль в наданні соціальної підтримки ветеранам війни, членам сімей ветеранів війни, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членам сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України відіграватимуть помічники ветеранів, посади яких будуть запроваджені в територіальних громадах.

Навчання кандидатів помічників ветерана планується в межах бюджетних коштів, виділених за програмою «Заходи із психологічної допомоги, соціальної, професійної адаптації, забезпечення санаторно-курортним лікуванням, розвитку, спорту ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, членів сімей таких осіб, постраждалих учасників Революції гідності, членів сімей загиблих (померлих Захисників та Захисниць України, виготовлення для них бланків посвідчень та нагрудних знаків» на базі Центру ветеранського розвитку в Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна.

Бажаючі взяти участь у заході повинні звернутися до Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Мереф’янської міської ради за адресою: м. Мерефа, вул. Культури, 2Б. Телефон для довідок: (057) 748 45 45.


 
Відділ соціального захисту населення

 

64c7d485b4cf4627549515.jpg