Мереф'янська територіальна громада

Харківська область, Харківський район

25.10.2023 09:14

Завершився навчально-ознайомчий візит делегації Всеукраїнської Асоціації ОТГ до стратегічного партнера – Шведської асоціації місцевих влад та регіонів (SALAR)

default-for-import.jpg

Це вже другий візит української делегації до SALAR, і він проходив з З 15 по 20 жовтня. З 2018 року Всеукраїнська Асоціація ОТГ є стратегічним партнером SALAR.

Мереф’янський міський голова Веніамін СІТОВ у складі делегації, як член правління Асоціації та голова Платформи «Безпека:ЖКГ» ВА ОТГ, також взяв участь у заході.

Програма цьогорічного візиту була поділена на чотири змістовні частини:

  • зустрічі із політичним керівництвом SALAR;
  • ознайомлення з передовим досвідом діяльності найбільшої і найвпливовішої організації – Шведської асоціації місцевих влад та регіонів (SALAR);
  • ознайомлення й обмін досвідом надання публічних та комунальних послуг населенню в Швеції та Україні;
  • презентація українського досвіду кризового менеджменту в громадах.

Фахівці SALAR поділились досвідом організації діяльності своєї асоціації, яка представляє усі муніципалітети і регіони держави та є найбільшим об’єднанням роботодавців Швеції, оскільки її члени забезпечують понад 1 мільйон робочих місць в країні, де проживає 10,5 мільйона громадян.

Роль асоціації у системі здійснення публічної влади в державі та цінність участі в асоціації для кожного муніципалітету на актуальних прикладах показав голова SALAR Андреас Хенрікссон. Роль, задачі і плани діяльності SALAR на міжнародній арені розкрила Карола Гуннарссон з Centerpartiet та політичний секретар Хелен Лундберг.

Діяльність асоціації щодо адвокації на національному рівні детально розкрив Андреас Хагнелл з Департаменту розвитку та соціального планування. Питання адвокації на міжнародному рівні висвітлив Тобійон Конон з Міжнародного Департаменту SALAR.

Загальний огляд муніципальної системи Швеції та роботи SALAR зробив старший радник SALAR International (міжнародний підрозділ SALAR) Магнус Ліллестрьом, структуру формальних і неформальних мереж у системі керівних органів SALAR розкрила Дженні Йоханнесон з Департаменту Стратегічного управління.

Вперше під час подібних візитів шведські партнери вивчали український досвід. Члени Правління ВАОТГ ділилися досвідом кризового менеджменту та управління в умовах війни. SALAR дуже зацікавлений у вивчені практики цивільної оборони у системі місцевого самоврядування.

Члени делегації також провели зустрічі з фахівцями комуни Екере (Ekerö kommun), Асоціації пожежної служби Седертерну (Södertörns brandförsvarsförbund), компаній із надання комунальних послуг населенню, зокрема, станцій поводження з ТПВ в Sko та Roslagsvatten. Питання утилізації побутових відходів є сьогодні надзвичайно актуальним для України в світлі її руху до членства в ЄС та гармонізації українського законодавства і стандартів, у тому числі екологічних, з європейськими нормами і підходами.

В рамках візиту члени делегації Всеукраїнської Асоціації ОТГ провели зустріч і дискусію з послом України в Швеції.

Розбудова міжнародної діяльності ВАОТГ триває!

Організатор візиту: Шведсько-український Проект «Підтримка децентралізації в Україні», що впроваджує компанія SALAR International.org.ua у складі Шведської асоціації місцевих влад і регіонів (SALAR)

Детальніше https://hromady.org/zavershivsya-navchalno-oznajomchij.../

1.jpg 10.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg